Απάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού στην ανακοίνωση της ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, για το ζήτημα των συμβασιούχων

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού και τα όσα αναφέρει σε αυτήν, σε βάρος του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη, σχετικά με τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των συμβασιούχων και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ζήτημα των συμβασιούχων, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, οι οποίοι προώθησαν μια νομοθετική ρύθμιση που εξαρχής είχε επισημάνει η Κ.Ε.Δ.Ε. ότι έχει προβλήματα συνταγματικότητας.
2. Σε αυτή τη χώρα , ακόμη και σήμερα,  κανένας νόμος και καμία κυβερνητική απόφαση δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει γίνει Βενεζουέλα.
3. Θυμίζουμε στα στελέχη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερασπίζονται έναν Υπουργό , ο οποίος μέχρι χθες απειλούσε με πειθαρχικές κυρώσεις τους Δημάρχους που δεν θα εφάρμοζαν μια αντισυνταγματική ρύθμιση. Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, η υπεράσπιση των κομματικών σκοπιμοτήτων μπορεί να μπαίνει πάνω από την εφαρμογή του Συντάγματος; Τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή;
4. Στο Δήμο Σαρωνικού απασχολούνται σήμερα 16 συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, προτεραιότητα αποτελεί να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αυτών με νόμιμο τρόπο. Κι αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον βρει επιτέλους η Κυβέρνηση, χωρίς χρονοτριβή.
5. Για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας, κυρίως σε αυτόν της καθαριότητας, θα πρέπει να παραταθούν με νόμιμο τρόπο οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε  στην αρχή της τουριστικής περιόδου χωρίς εργαζόμενους.
6. Είναι επίσης σημαντικό να βρεθεί νόμιμος τρόπος, ώστε τα χρήματα που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στους εργαζόμενους για τη δουλειά που προσέφεραν, να μην χρειαστεί να τα επιστρέψουν. Αλλά και να μην καταλογιστούν τα χρήματα αυτά στους Δημάρχους που τους πλήρωσαν.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, γι αυτό οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, στην επίλυση του προβλήματος.
Σε αυτή τη διαδικασία, ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι να αμφισβητούν την εφαρμογή του Συντάγματος, αλλά να αποτελούν θεματοφύλακες της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ας το αντιληφθούν αυτό τα στελέχη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού.
Σύντομα θα έχει καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δεν πρέπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία. Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει άμεσα νόμιμες και σύμφωνες με το Σύνταγμα λύσεις.
Αν δεν το κάνει , θα κάνουμε εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι χρειαστεί, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου και της Διοίκησης του. Κανένας δεν πρόκειται να μας εμποδίσει στην προσπάθεια αυτή.

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β.ΣΩΦΡΟΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.