Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στο Λαγονήσι

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%ae%cf%83Δελτίο τύπου του Δήμου Σαρωνικού

Με τη συμμετοχή πολυάριθμων κατοίκων της περιοχής του Λαγονησίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη κατά σειρά ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα της αποχέτευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και στις συνέπειες της μη επίλυσης του προβλήματος. Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε, με στοιχεία, τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτές οι εναλλακτικές λύσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε ειδικότερα σε όσους επιμένουν στη λύση της σύνδεσης με την Ψυτάλλεια, η οποία έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από την Περιφέρεια Αττικής και από τα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα, τόνισε:  «Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την έγκριση των αρμοδίων, ας το κάνουν.  Ανήκουν άλλωστε και στον ίδιο πολιτικό χώρο. Αν τα καταφέρουν και η κ. Δούρου και η κυβέρνηση μας πουν αύριο ότι εγκρίνουν και χρηματοδοτούν τη λύση της Ψυτάλλειας, ο Δήμος δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει με αυτή την επιλογή. Αν δεν μπορούν να το κάνουν – και το ξέρουν καλά ότι δεν μπορούν –  ας πάψουν να σπαταλούν το χρόνο και τις αντοχές των πολιτών. Ας πάψουν να καταδικάζουν επ’ αόριστο τους πολίτες σε μια καθημερινότητα δίπλα στους βόθρους.»

Ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε, επίσης, έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου, από το οποίο προκύπτει ότι το ΚΕΛ Μαρκοπούλου μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μέρος μόνο των νοικοκυριών στα Καλύβια και στον Κουβαρά

Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η μόνη που διαθέτει την απαραίτητη έκταση, αλλά και τις χρήσεις που επιτρέπουν τη δημιουργία ΚΕΛ. 

Αναφερόμενος στα οφέλη της λειτουργίας του ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και του κόστους ύδρευσης και αποχέτευσης για τους Δημότες, μέσω της επαναχρησιμοποίησης του νερού για άρδευση και καθαριότητα, της δωρεάν διανομής λιπάσματος, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων από τη διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων.

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθεί στον Κουβαρά την Παρασκευή 23/9/16 στις 20:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων δίπλα από την Κοινότητα.                      


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

6 Responses to “Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στο Λαγονήσι”

  1. Ο/Η Μάρκος Νινόλακης λέει:

    Αξιότιμες /οι αναγνώστες

    Στην συγκεκριμένη παρουσίαση, έγινε αναφορά γιατί τα Καλύβια δεν είναι η μόνη λύση για χωροθέτηση του ΚΕΛ, καθώς ούτε 69 στρέμματα χρειάζονται και η Νομοθεσία επιτρέπει την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και νερού σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές.
    Έγινε αναφορά και στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση ενός έργου που χρειάζεται να στείλει ανάποδα το 70% των παραγομένων λυμάτων με ένα δίκτυο επί πλέον 10 χιλιομέτρων και ανέβασμα των λυμάτων σε + 100 μέτρα, δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί από την ΕΕ, διότι αυτή δίνει τα χρήματα και όχι η ΕΥΔΑΠ
    Η δε έλλειψη, ουσιαστικά και τυπικά, αποδέκτη, αποκλείει την δημιουργία ΚΕΛ στα Καλύβια, οπότε οι Καλυβιώτες ας μην ανησυχούν πλέον.
    Έγινε γνωστό ότι ο Σαρωνικός δεν πληρώνει τα βαρύτατα πρόστιμα, διότι έχει χωροθέτηση για ΚΕΛ στην Γερακίνα με εγκεκριμένο αποδέκτη και μόνον για αυτό, και ότι σε περίπτωση που σήμερα 21 / 9 το Συμβούλιο επικρατείας κάνει δεκτή την προσφυγή του Δήμου για την ΜΠΕ στην Γερακίνα, ξεκινάει η τάχιστη διαδικασία υπαγωγής σε πρόστιμα, άνω των € 30.000 ανά ημέρα, που θα πληρώνουν βάση Νόμου οι δημότες.
    Επίσης αναφέρθηκε ότι βάση της οδηγίας 2013/39/ΕΕ και προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας σε αυτήν ΦΕΚ 69Β 22-1-2016, η πρόταση του μελετητή για βιολογικό καθαρισμό δεν δίνατε να εφαρμοστεί, διότι οποιαδήποτε βιολογική επεξεργασία αδυνατεί να επεξεργαστεί τους ρύπους προτεραιότητας που αναφέρονται στην προαναφερθείσα Οδηγία,και είναι: αντισυλληπτικά, ορμόνες, συνθετικά και μη ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα κ.λ.π,. Οι ρύποι προτεραιότητας, μέσω της τροφικής αλυσίδας, θαλάσσιας και μη, επιστρέφουν στον άνθρωπο, είναι δε καρκινογόνοι και διαταράκτες του ανθρωπινού γενετικού κώδικα, δημιουργώντας μόνο θηλυκά εξαλείφοντας παράλληλα το αρσενικό γένος.
    Το σημαντικότερο είναι ότι συμφωνήθηκε με τον Δήμαρχο η διοργάνωση ημερίδας στο τέλος Οκτωβρίου, με τεχνικούς νομικούς και ακαδημαϊκούς που θα γίνει συζήτηση ουσίας για τις τεχνολογίες απορρύπανσης και για την τεχνοκρατική χωροθέτηση του ΚΕΛ.
    Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι: ο Δήμαρχος προσωπικά δεσμεύτηκε, να λύσει το τεράστιο πρόβλημα με τον αγωγό όμβριων που εκβάλει δίπλα στο PLAZA και την λίμνη λυμάτων που έχει δημιουργηθεί και παίζουν δίπλα της τα παιδιά ΟΛΩΝ ΜΑΣ , εντος δέκα ημερών.
    Υ.Γ
    Στον Αντώνη από τα Καλύβια που με κατηγόρησε όταν είπα ναι στην δημιουργία ΚΕΛ στον Σαρωνικό.
    Υπό την ΠΑΛΛΑΔΑ, λογικά και τεχνοκρατικά σκεπτόμενος, είμαι οπλισμένος με γνώση ώστε: να μην επιτρέψω την δημιουργία απαρχαιωμένου τεχνολογικά ΚΕΛ και σε ακατάλληλο μέρος, όπως από την πρώτη στιγμή ήταν η χωροθέτηση στα Καλύβια.

  2. Ο/Η Καλυβιώτης λέει:

    Βλέπω σε κάθε συγκέντρωση αυτόν τον κύριο από την Φώκαια, καθηγητής δεν ξέρω τι είναι, που εμφανίζετε σε κάθε συγκέντρωση και λέει διάφορα ανούσια. Είναι απ΄ αυτούς που τους κουβαλάει ο δήμαρχος για να κάνουν μπούγιο και να τον στηρίζουν. Αυτά τα κόλπα είναι παλιά δήμαρχε, τα ξέρουμε.

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      αυτος ο καθηγητης λεγεται χασαπης, και ειναι ο εμπνευστης του να γινει το κελ διπλα στα σπιτια μας.
      ειναι αυτος ο κυριος που εχει δωσει τις οδηγιες του στον σοφρονη.
      ειναι αυτος που λεει οτι οσο πιο μακρυα ειναι το κελ απο την φωκαια τοσο ωραιο ειναι το εργο…

  3. Ο/Η dimotis saronikou λέει:

    θα ξεκινήσω απο την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης .Η Κα Ράπτη επέκρινε το Δήμαρχο γιατί όπως ισχυρίσθηκε θα έπρεπε να πάει σε πλατιές διαβουλεύσεις και μετά να περάσει το θέμα στο ΔΣ του Δήμου. Αφού γίνουν αυτά να ενημερωθουν οι πολίτες.
    Δηλαδή ποτέ! Διότι όλοι γνωρίζουμε οτι με “διαβουλεύσεις” ουδέποτε θα αποφασθσθεί κάτι. Αρα απλά η Κα Ράπτη έκανε την αντιπολίτευση δια την αντιπολίτευση. Στις ίδιες ράγες ακριβώς ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επρότεινε την Ψυτάλεια …δηλαδή την εύκολη και ανώδυνη λύση που όλοι γνωρίζουμε οτι καθυστέρησε απλά τη λύση του προβλήματος , αλλά ίσως αποδώσει ψήφους στην παράταξη αυτή. Ξανά λοιπόν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση , ό,τι δηλαδή έφερε όχι μόνο το Δήμο αλλά και τη χώρα στο σημερινό χάλι. Δηλαδή όλοι είδαμε την αντιποίτευση χωρίς προτάσεις φοβούμενη το πολιτικό κόστος .Πόσο γνωστό σε όλους μας! Να μη γίνει τίποτα τελικά και να περνάει απλά ο χρόνος …να μην ξεχάσω και μια παρέα καλυβιωτών που απλα φωνασκούσε κατά του Δήμαρχου και στο ενδιάμεσο γελούσαν μεταξύ τους ! Αυτά…

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      Δημοτη σαρωνικου τα λες αναποδα.. οι καλυβιωτες προσπαθουσαν με λογικα επιχειρηματα να αποκαλυψουν τα ψεματα του δημαρχου, και οι τραμπουκοι του δημαρχου δεν τους αφηναν.
      τα ψεματα του δημαρχου..
      πρωτο ψεμα.παρουσιασε ο σοφρωνης (που πλεον δεν ειναι για εμας τους καλυβιωτες δημαρχος μας) μια επικεφαλιδα απο ενα εγραφο του δημου μαρκοπουλου και μας ειπε οτι δεν δεχεται το κελ μαρκοπουλου ολο τον κουβαρα και τα καλυβια αλλα δεν δημοσιευσε ολο το εγραφο που γραφει παρακατω με αριθμους πως ολα τα καλυβια και ο κουβαρας ΑΝΕΤΑ αποχετευονται στο μαρκοπουλο
      ψεμα δευτερο.εχει βρει μια καραμελα ο σοφρονης για τις χρησεις γης και την πιπιλαει συνεχως.ολοι ξερουμε οτι μπορει να βρεθει μια τοποθεσια για το κελ μακρια απο τις πολεις,και μπορει να κανει αλλαγη χρησης γης με την μορφη του κατεπειγοντως.το θεμα ειναι οτι δεν θελει.
      ψεμα τριτο. μας λεει ο σοφρονης οτι θα μειωθουν τα δημοτικα τελη(εδω γελανε και οι κοτες).απο που ρε σοφρωνη θα μειωθουν τα δημοτικα τελη;;;
      περιμενεις να γινει το κελ για να μειωσεις τα τελη;;
      ψεματα,ψεματα,ψεματα.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.