Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στην Ανάβυσσο (VIDEO)

2016-10-21-19-21-36Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της αποχέτευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Ανάβυσσο, παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας ενημέρωσης των πολιτών.

2016-10-21-20-03-38Κατά την εισαγωγική ομιλία του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και στις συνέπειες της μη επίλυσης του προβλήματος, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτές οι εναλλακτικές λύσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν.

Ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε κατόπιν την πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Τόνισε ότι το έργο αυτό θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα σημαντικά πρόσθετα οφέλη για τους δημότες, μέσω της επαναχρησιμοποίησης του νερού για άρδευση και καθαριότητα, της δωρεάν διανομής λιπάσματος, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων από τη διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού ενημέρωσε, επίσης, τους δημότες ότι για να ξεκινήσουν τα δίκτυα αποχέτευσης θα πρέπει να έχει εγκριθεί ο αποδέκτης. Τέλος, διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση των αρμοδίων στελεχών της ΕΥΔΑΠ, εάν υπάρξει καθυστέρηση στην άντληση πόρων από τα κοινοτικά ταμεία, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της ΕΥΔΑΠ.

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθεί στη Σαρωνίδα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.