Ανοίγει παράθυρο για την δημιουργία κοιμητηρίου στη Γερακίνα(;)

Έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο απευθύνεται στην Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στο Δασαρχείο Λαυρίου, ανοίγει παράθυρο στην δημιουργία κοιμητηρίου στη Γερακίνα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, εφόσον η έκταση για το κοιμητήριο αποτελεί τμήμα τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, που τέθηκε σε ισχύ πριν από την κήρυξη αναδασωτέας της ευρύτερης έκτασης, έχει υποχρέωση το αρμόδιο όργανο (Δασαρχείο Λαυρίου), να άρει την απόφαση κήρυξης αναδασωτέας για το συγκεκριμένο τμήμα που καταλαμβάνει η έκταση. Η υπηρεσία στο έγγραφό της αιτιολογεί ότι είναι ασύμβατη και δεν είναι δυνατή η παράλληλη ισχύ των δύο συγκρουόμενων διοικητικών πράξεων. Το έγγραφο αυτό, θεωρείται πολύ σημαντικό από τα στελέχη του Δήμου, βάση του οποίου αναθερμαίνεται η πιθανότητα να δημιουργηθεί κοιμητήριο στην Παλαιά Φώκαια. 

Διευκρινίζουμε ότι με το έγγραφο, δεν δίνεται εντολή στις υποκείμενες υπηρεσίες να άρουν την πράξη αναδάσωσης του 2012 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την συγκεκριμένη έκταση του ρυμοτομικού σχεδίου, αλλά τους δίνει την ευχέρεια  να το πράξουν. Επομένως πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος γύρος επαφών του Δήμου, με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, προκειμένου να πειστούν οι διευθύνσεις τους, να προχωρήσουν στην πράξη άρσης της αναδάσωσης, για το συγκεκριμένο τμήμα του ρυμοτομικού σχεδίου. “Μαραθώνιος” χαρακτηρίστηκε από στέλεχος του Δήμου Σαρωνικού.

Σε αυτή την ρύθμιση, εφόσον αλλάξει η απόφαση και αρθεί η απαγόρευση, δεν περιλαμβάνεται η άρση της κήρυξης αναδασωτέας της διόδου προς την θέση του κοιμητηρίου, που είχε σχεδιαστεί μέσω της παλαιάς χωματερής και επομένως η δίοδος θα πρέπει να γίνει μέσω της παραλιακής λεωφόρου και της οδού Περιάνδρου.

Η έκταση που περιλαμβάνεται στο τοπικό ρυμοτομικό και αφορά το κοιμητήριο της Γερακίνας είναι μόλις 15 στρέμματα και όπως είναι κατανοητό δεν μπορεί να καλύψει μακροπρόθεσμα τις ανάγκες του Δήμου Σαρωνικού. Όπως μας εξήγησε ο Αναπληρωτής  Δημάρχου  κ. Σάββας Γκέραλης, θα πρέπει ο Δήμος να κινηθεί με τον ίδιο οδικό χάρτη και για το κοιμητήριο της Αναβύσσου στο Σκόρδι. Το θέμα του υψηλού κόστους κατασκευής του οδικού δικτύου προς την θέση του κοιμητηρίου είναι υψηλό, αλλά αυτό τίθεται σε δεύτερη μοίρα, όπως είπε. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.