Ανεξαρτητοποιούνται οι αριστεροί “σύντροφοι” της Δούρου

Δύναμη διαχείρισης του μνημονίου χαρακτηρίζει την παράταξη της Ρένας Δούρου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Μαντάς και με δήλωσή του προχώρησε στην ανεξαρτητοποίησή του. Επίσης κατηγορεί την Περιφερειάρχη για συγκεντρωτικό τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Διαβάστε την ανακοίνωση του κ.Μαντά.

Μετά από ένα χρόνο συμμετοχής στην παράταξη της Δύναμης Ζωής δεν έχω πλέον καμμιάν αμφιβολία ότι αποτελεί μια δύναμη διαχείρισης του μνημονίου και συνέχειας των προηγούμενων πολιτικών στην Περιφέρεια Αττικής.
Η επικοινωνιακή διαχείριση σοβαρών ζητημάτων, η ατολμία, η έλλειψη πρωτοβουλιών – με ελάχιστες εξαιρέσεις – η ευθυγράμμιση με τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κεντροαριστερή πολιτική χαρακτηρίζουν τη διοικούσα παράταξη.
Σημαντικά, αλλά όχι μοναδικά παραδείγματα, είναι η αιφνιδιαστική μεταφορά των αποθεματικών της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξυπηρέτηση χρεολυσίων προς το ΔΝΤ, αλλά και το πρόσφατο “σχέδιο” διαχείρισης αποβλήτων που, ενώ ξεκινάει με εξαιρετικούς στόχους, τους υποσκάπτει διατηρώντας τα βασικότερα στοιχεία της παθογένειας του παλιού συστήματος (συγκεντρωτικό μοντέλο τελικής διαχείρισης, διατήρηση και ενδυνάμωση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης της Φυλής, αναβολή επ’ αόριστον του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής, διατήρηση φαύλου και αναποτελεσματικού καθεστώτος της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).
Η εσωτερική λειτουργία της παράταξης χαρακτηρίστηκε από έναν απολύτως συγκεντρωτικό τρόπο λήψης των αποφάσεων (κατά τα πρότυπα των προηγούμενων διοικήσεων αλλά και του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ) ασύμβατο με τις αρχές της αριστεράς.
Η πολιτική και ο χαρακτήρας της Δύναμης Ζωής και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, δε μου αφήνουν άλλη επιλογή από την αποχώρηση μου από την παράταξη και την παραίτηση από όλες τις αρμοδιότητες και θέσεις που έχω διοριστεί. Παραμένω ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και με την ιδιότητά μου αυτή θα προσπαθήσω να συμβάλλω σε μια διαφορετική πορεία της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος του λαού της.

Μάκης Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.