Ανακοίνωση για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου Σαρωνικού,
οι μαθητές στα Λύκεια του Δήμου Σαρωνικού, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και πραγματοποιούν καταλήψεις με βασικό αίτημα να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Αίτημα απόλυτα λογικό και δίκαιο καθώς η κατάργηση αυτής της δυνατότητας στερεί από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για λόγους που δεν θα ευθύνονται οι ίδιοι, τη δυνατότητα να διαγωνισθούν.

Είναι κατανοητό πως κάτι τέτοιο όχι μόνο επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των παιδιών μας, που βλέπουν πως όλοι οι κόποι της προετοιμασίας τους είναι ατελέσφοροι , αλλά επιδρά επίσης αρνητικά και σε εμάς τους γονείς, καθώς επιβαρυνόμαστε και οικονομικά με το επιπρόσθετο κόστος που προκύπτει από την επανάληψη για έναν ολόκληρο χρόνο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις των παιδιών μας.
Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο της χώρας μας , ο υπουργός Παιδείας όχι μόνο «κωφεύει» στα λαϊκά και δίκαια αιτήματα αλλά και αιτιολογεί την απόφαση περί κατάργησης ,βάλλοντας εναντίον δικαίων και αδίκων, με δηλώσεις «καφενείου» όπως: «οι επαναληπτικές εξετάσεις που από φέτος καταργούνται, ήταν από τις παθογένειες της κοινωνίας μας που πρέπει να τις βλέπουμε όλοι μαζί κατάματα…», και ότι «υπήρχε μια αυξημένη τάση λιποθυμιών και αρρώστιας στην διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων»!
Με βάση το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας για ίση, δίκαιη, δημόσια και δωρεάν παιδεία συντασσόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και της ΟΛΜΕ, η οποία έχει ξεκάθαρη θέση και στάση απέναντι στο θέμα αυτό και απαιτούμε από το Υπουργείο άμεσα την επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τις όμορες Ενώσεις και την Ομοσπονδία να κοινοποιήσουν την παραπάνω απόφαση, να πάρουν θέση και να συνταχθούν μαζί μας στο δίκαιο αγώνα των παιδιών μας για ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Το Δ.Σ.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.