Αίολο το έργο του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας. Αδιευκρίνιστο το αν και πότε θα ξεκινήσει

Η καθυστέρηση στις έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας, σε ένα σημείο όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από το 600 π.χ., έχει προβληματίσει έντονα τους υπεύθυνους του Δήμου Σαρωνικού, την Τεχνική Εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού του αλιευτικού Καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας, αλλά και τους πολίτες.

Λιμάνι Φώκαιας

Ήδη από τις αρχές Απριλίου 2015, έχουν εγκατασταθεί τα στελέχη της Τεχνικής Εταιρείες, οι οποίοι έχουν μισθώσει κατοικίες στην πόλη και βέβαια καταβάλλουν ενοίκια, αλλά το κυριότερο όλων είναι, ότι έχει δέσει στο μέσον του όρμου της Αναβύσσου, το πλωτό εκσκαπτικό μηχάνημα για το οποίο καταβάλλονται αρκετά μεγάλα ποσά ημερησίως για την απασχόλησή του. Ήδη κατά την τελετή εγκαινίων, όλοι οι ομιλητές εξέφραζαν την ανησυχία τους, κατά πόσο θα ξεκινήσει το έργο, ακριβώς λόγω της εικαζόμενης τότε ύπαρξης στο βυθό του λιμανιού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αντικειμένων.  

Τις έντονες ανησυχίες τους εκφράζουν και οι ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν τμήμα του λιμανιού για την πρόσδεση των σκαφών τους και ήδη συζητούν την περίπτωση να τα δέσουν στις παλαιές θέσεις τους, προβληματιζόμενοι για το αν θα ξεκινήσει το έργο πριν από το προσεχές καλοκαίρι.  Οι προβληματισμοί τους θα εκφραστούν στην γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει ο όμιλός τους την προσεχή Κυριακή 10/5/2015.

Προβληματισμός υπάρχει και από τους λουόμενους στις παραλίες της Παλαιάς Φώκαιας, οι οποίοι εικάζουν ότι αν καθυστερήσει η έναρξη του έργου και πραγματοποιούνται εργασίες κατά τη διάρκεια του θέρους, ενδέχεται ο κόλπος της Αναβύσσου και κυρίως οι περιοχές κοντά στις παραλίες να μετατραπούν σε βούρκο, λόγω της ανασκαφής, πράγμα που θα τις καταστήσει σχεδόν ακατάλληλες για κολύμβηση.

Γι΄ αυτή την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη η Τεχνική Εταιρεία, αλλά ο Δήμος και η Περιφέρεια, ως χρηματοδότης, που δεν φρόντισαν να επισπεύσουν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας, . οι οποίες όπως είναι γνωστό είναι οι πλέον χρονοβόρες, πριν προχωρήσουν στις επόμενες και βεβαίως δαπανηρές διαδικασίες.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Αίολο το έργο του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας. Αδιευκρίνιστο το αν και πότε θα ξεκινήσει”

  1. Ο/Η Leon λέει:

    αυτο που πρεπει να μας πουν οι αρμοδιοι ειναι ¨

    -πληρωνεται η μαουνα με το ρυμουλκο που ειναι αγκυροβολημενα εξω απο την παλαια φωκαια ?

    -Αν ναι , πόσο κοστιζει η μέρα ? κατι ακουγεται για 5000 ευρω/μερα.

    – πολυ φοβαμαι αοτιι θα δαπανηθουν με τον τροπο αυτο τα λεφτα και στο τελος πάλι λιμάνι δεν θα γίνει .

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ?

  2. Ο/Η ποταμίσιος λέει:

    Τι τους ενδιαφέρει ο λαός που κολυμπάει στα νερά αυτά. Δεν είναι μέρος του λαού αυτοί που αποφασίζουν!
    Με τους νοτιάδες που κυριαρχούν πια στην περιοχή μας και το καλοκαίρι δεν θα μπορούμε πια να κολυμπήσουμε με ασφάλεια και θα ψηθούμε στο καβούκι μας όλο το καλοκαίρι! Αυτοί βέβαια μπορούν και κολυμπούν και απολαμβάνουν τον καφέ τους στις πισίνες και στα πλεούμενά τους αλλά εμείς οι ατυχοι που επιλέξαμε να εγκατασταθούμε σε αυτό τον τόπο σε άλλες εποχές πραγματικά – πρέπει να βράσουμε στο ζουμί μας;

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.