’Ένα μουσείο στην γειτονιά μας! Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου

DSC_0006Το Σάββατο 19 Μάρτη 2016 οι υπεύθυνοι του μουσείου μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά 20 και πλέον εκπαιδευτικούς από διάφορα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κας Βασιλικής Ξυθάλη.

DSC_0002 DSC_0020 DSC_0025Η πρόσκληση αφορούσε το σεμινάριο με θέμα ‘’Ένα μουσείο στην γειτονιά μας! Γνωριμία με το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου και το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα’’ που διοργάνωσαν από κοινού η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Χρύσα Κουράκη και το μέλος του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου και Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Αναβύσσου κα Δήμητρα Δανίλη, η οποία επιμελήθηκε και της παρουσίασης.

Μέσα από το σεμινάριο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να  γνωρίσουν τον χώρο της έκθεσης και τα εκθέματα, να πληροφορηθούν για την ίδρυσή του και τους κανόνες λειτουργίας του, να ενημερωθούν για τους στόχους της Διοίκησης του μουσείου και για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε και συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Οι εκπαιδευτικοί πρότειναν τρόπους και ιδέες για τη δημιουργία και άλλων προγραμμάτων που μέσα από αυτά, τα παιδιά θα έρχονται πιο κοντά στα μουσειακά εκθέματα, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα τη λαογραφία και την ιστορία του τόπου που αυτά αντιπροσωπεύουν.

Στα μέσα του σεμιναρίου η Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου κα Γεωργία Πρωτοψάλτη παρουσίασε το πρόγραμμα – παραμύθι που διαβάζει στα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του τα παιδιά συμμετέχουν, τραγουδούν, χορεύουν, χρησιμοποιούν τη φαντασία προς, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν ήχους παραδοσιακών οργάνων και στο τέλος μπαίνουν στη διαδικασία της διερεύνησης και τον εντοπισμό των εκθεμάτων μέσα από εικόνες και αινίγματα.

Η κα Δανίλη ολοκλήρωσε το σεμινάριο με την ευχή και την ελπίδα ότι το Λαογραφικό Μουσείο Αναβύσσου που κοσμεί την πόλη μας θα παραμείνει ζωντανό και πως πολλοί συνάδελφοί της από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το ΔΣ του Χορευτικού Λαογραφικού Μουσείου Αναβύσσου


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.