Έκθεση φωτογραφίας Γιάννη Σεφερλή στον Δήμο Μαρκοπούλου: «Ανατολική Αττική – Ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης»

%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b5%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Σεφερλή, με τίτλο: «Ανατολική Αττική – Ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης», το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Γ. Παπαβασιλείου 34).

Ο συμπολίτης μας Γιάννης Σεφερλής κάνοντας την υπέρβαση, πέρα από την πανεπιστημιακή και επαγγελματική του παρακαταθήκη ως αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός και πολεοδόμος, μας καλεί να ανακαλύψουμε τη μοναδικότητα της «αρχιτεκτονικής» της φύσης. Αφετηρία για αυτό το «ταξίδι», αποτελεί η «χρυσή ώρα» του πρωινού και «καμβάς» του οι γραμμές του ορίζοντα, οι «πινελιές» του νερού, το «ελεύθερο σχέδιο» των ορεινών όγκων, των λόφων, της βλάστησης, το ανάγλυφο του εδάφους και όλα τα στοιχεία της πρωτεργάτριας πλάσης.

Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιείται συνεχής προβολή βίντεο με τη μαγεία της φύσης από την ευρύτερη περιοχή, σε επιμέλεια του ίδιου του καλλιτέχνη.

Ο Γιάννης Σεφερλής γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι συνταξιούχος Πολεοδόμος με ειδικότητα στον Τουρισμό. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Πολεοδομίας του Πανεπιστήμιου της Μπολόνια, αρχικά ως Επιστημονικός συνεργάτης και στην συνεχεία ως Επίκουρος Καθηγητής, αλλά επέστρεψε σύντομα στην Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων διατέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και εμπνευστής και Πρόεδρος  των φορέων «Πολίτες της Ολυμπίας» και του Διεθνούς Ολυμπιακού Κέντρου Ειρήνης και Πολιτισμού (Δ.Ο.Κ.Ε.Π.), στο όποιο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ευαισθησία του για την Αρχαία Ολυμπία, δεν του επέτρεπε να κατασκευάζει κτίρια στην σύγχρονη πόλη, έτσι από το 1985 και μετά, κατάφερε σχεδόν το σύνολο των κατασκευών, μεταξύ αυτών και τρία ξενοδοχεία 4 αστέρων και ένα 5 αστέρων – να γίνουν από τον ίδιο, πάνω στο λόφο του Δρούβα, στα εγκαταλειμμένα από τον περασμένο αιώνα παλιά Ολύμπια, που δεν έχουν άμεση σχέση με τον Αρχαιολογικό χώρο.

Λατρεύει τη φύση, τη φωτογραφία και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τον οποίο ερευνά με πάθος από τα φοιτητικά του χρόνια. Στα θέματα αυτά έχει κάνει πολλές διαλέξεις και εκθέσεις φωτογραφίας, με σημαντικότερη αυτή στην Γκαλερί «Αθηναΐς», υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., με θέμα «Αλφειός… από τις πηγές μέχρι την Ολυμπία…» με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, περίοδο κατά την όποια είχε αναλάβει και την Τουριστική Προβολή της Δυτικής Ελλάδας.

Εδώ και δύο χρόνια επέστρεψε και ζει μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη. Ταυτόχρονα ίδρυσε στο διαδίκτυο, την ομάδα με τίτλο «Ανατολική Αττική. Ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης και τον Πολιτισμό της» με 3.500 μέλη, με την όποια κάνουν τακτικές «αποδράσεις» με ξεναγήσεις, σε διάφορα μέρη της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα και την ανθρωπιστική του ευαισθησία και Αλληλεγγύη, ο Γιάννης Σεφερλής, θα διαθέσει μέρος των εσόδων από την πώληση των φωτογραφικών του έργων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου. Να σημειωθεί, ότι η πώληση των φωτογραφιών δεν πραγματοποιείται με στόχο το κέρδος, αλλά για την κάλυψη του αυξημένου κόστους της εκτύπωσής τους.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και με διακεκριμένο υλικό του Γιάννη Σεφερλή, από προγενέστερες εκθέσεις.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2016, καθημερινά 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.