Άρθρο – παρέμβαση του δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη

Συνεχίζει να χαρίζει Εκατομμύρια Ευρώ σε μεγαλοεπενδυτές και μετόχους του Ο.Δ.Ι.Ε., η Κυβέρνηση, με απανωτές κατεπείγουσες ρυθμίσεις, συνθλίβοντας το μέλλον του Δήμου Μαρκοπούλου και δείχνοντας τις προθέσεις της, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικότερα!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

φαίνεται ότι έρχεται η ώρα, που η Κυβέρνηση θέλει πλέον να ισοπεδώσει πολιτικά, τα πάντα. Είναι πλέον προφανές, ότι δεν την νοιάζουν, το Σύνταγμα, οι Νόμοι και οι Δικαστικές Αποφάσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα!

Αφού προχθές, εξαφάνισε την Ερμηνευτική Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από το Πολυνομοσχέδιο, για να εξυπηρετήσει τους μεγαλομετόχους του Αεροδρομίου, κόντρα στους Δήμους της περιοχής μας, σήμερα η κυβερνητική αυθαιρεσία και παρανομία, όχι απλώς χτύπησε κόκκινο, αλλά ξεπέρασε κάθε όριο που θυμίζει ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία !!

Με το Νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργείου Οικονομικών για τον ΟΔΙΕ, με τίτλο: «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις» που εισάγεται ΣΗΜΕΡΑ, με την διαδικασία του Κατεπειγόντος και ψηφίζεται ΑΥΡΙΟ στην Ολομέλεια της Βουλής, ρυθμίζει τα πάντα, όπως θα τα ήθελε ο επενδυτής (δεν μιλάμε για ξεπούλημα, αλλά για ξεφτίλισμα) και στο άρθρο 2, παράγραφο 2, περνάνε την εξής, παράνομη, αντισυνταγματική και προφανώς υπαγορευμένη, από τους πιθανούς υποψήφιους επιχειρηματίες, ρύθμιση:

«Από την κατάθεση του παρόντος άρθρου στη Βουλή και μέχρι την πάροδο επτά ετών από την έναρξη της εκκαθάρισης της ΟΔΙΕ Α.Ε. αναστέλλονται οι πάσης φύσεως πράξεις ή μέτρα, εκκρεμή ή μη, ατομικής ή συλλογικής διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή κάθε άλλη διάταξη ειδικού νόμου, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας ή κάθε άλλη διάταξη ειδικού νόμου που επισπεύδονται ή ασκούνται από τους πάσης φύσεως δανειστές της ΟΔΙΕ Α.Ε. για οποιαδήποτε αιτία και για πάσης φύσεως περιουσιακό στοιχείο αυτής. Με αίτηση του εκκαθαριστή το δικαστήριο που δικάζει με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας δύναται να παρατείνει την προθεσμία του προηγουμένου εδαφίου, εφόσον η εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί παρά την επιμελή διεξαγωγή της».

Αναστέλλει, δεδομένης ΚΑΙ της δικής μας τελεσίδικης απόφασης του Δικαστηρίου, που επιδικάζει υπέρ του Δήμου μας, τριάντα ένα (31) εκατομμύρια Ευρώ, την προβλεπόμενη από τον Νόμο, διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεσης) και είσπραξης των οφειλομένων στον Δήμο Μαρκοπούλου, ΓΙΑ ΕΠΤΑ (7) ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

Απαγορεύει στον Δήμο μας, με μια αυθαίρετη και τελείως παράνομη ρύθμιση, «ετσιθελικά» και για να εξυπηρετήσει μόνο τους πιθανούς επενδυτές, την νόμιμη και μόνη προβλεπόμενη διαδικασία, για την είσπραξη των οφειλόμενων, σε εμάς χρημάτων, από τον ΟΔΙΕ !!

Μιλάμε πλέον, για νομικό φασισμό και κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν, όχι τυχαία, αλλά συγκεκριμένα και επώνυμα, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, συνθλίβοντας στην διαδικασία αυτή ΚΑΙ τον Δήμο Μαρκοπούλου !!

Μια λέξη για όσους συνέταξαν το νομοσχέδιο: ΝΤΡΟΠΗ !!

Όσο για εμάς:

Συγκαλούμε έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, με προσκεκλημένους όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα Τρίτη, στις 7:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου!

Εδώ θα μετρήσουμε την πολιτική εντιμότητα, την αγωνιστικότητα για το δίκιο της πόλης μας και το πολιτικό ήθος, όλων μας !

Θα κληθούν επίσης, να παραστούν και να πάρουν θέση, η Περιφέρεια Αττικής και η Κ.Ε.Δ.Ε., με επικεφαλής την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κο Γιώργο Πατούλη, αντιστοίχως. Οψόμεθα, λοιπόν! 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγωνία για το μέλλον της πόλης μας, των Μεσογείων και της Αυτοδιοίκησης συνολικότερα. 

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.