Άμεση παρέμβαση του Δημάρχου στον πόλεμο διεκδίκησης της νήσου Σαν Τζώρτζης

Στο Σαρωνικό ανήκει το Σαν Τζώρτζης

Άγιος Γεώργιος ΒραχονησίδαΜε μια άμεση παρέμβασή του ο Δήμαρχος, κατάφερε να επιλύσει ένα σοβαρό πρόβλημα, που απειλούσε την τάξη και την ασφάλεια στην θαλάσσια περιοχή νότια του Σαρωνικού. Όπως έχουμε ήδη γράψει ο Δήμαρχος της Ύδρας (δείτε εδώ), είχε κηρύξει ως CASUS BELI την προσάρτηση της νήσου Άγιος Γεώργιος (Σαν Τζώρτζης) στο Δήμο Λαυρεωτικής. Η αιτία της απειλής πολέμου, δεν είναι το «μπαγιόκο», δηλαδή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, από την λειτουργία του αιολικού πάρκου στο νησί, αλλά η αγωνία τους για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, μια και η εταιρεία, που έχει αναλάβει την κατασκευή του αιολικού πάρκου, το έχει ξυρίσει και το έχει κάνει σαν νταμάρι. 

981745epixeirisi-kata-tis-paranomis-alieias-stin-indonisiaΑΛΙΕΥΤΙΚΆ-600x356ύδραΗ κατάσταση είχε φτάσει στα άκρα, μετά την επίδοση του τελεσιγράφου από τον Δήμο Ύδρας στη Λαυρεωτική, η οποία προκειμένου να αντιδράσει οργάνωσε απόβαση στο νησί, με αλιευτικά σκάφη που απέπλευσαν από το Λαύριο.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρης εφημερίδας «Βίτσιο», ανάλογη επιχείρηση οργάνωσε και ο δήμος Ύδρας, με ολόκληρη αρμάδα τουριστικών θαλάσσιων ταξί, που μετέφεραν Υδραίους ακτιβιστές για να ανακαταλάβουν το νησί και θα ύψωναν εκεί τη σημαία της Ύδρας του 1821. Υπήρξε συμπλοκή και σημειώθηκαν ζημιές σε πλεούμενα και των δύο πλευρών.

Σ΄ αυτό το σημείο, υπήρξε η αποφασιστική παρέμβαση του Δημάρχου, προκειμένου να μην συμβεί κάποια περεταίρω τραγωδία. Επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Κουρουμπλή και ουσιαστικά κατασκήνωσε εκεί μέχρι να πειστεί και να αποδεχτεί ο υπουργός την ενσωμάτωση του Σαν Τζώρτζη στο Σαρωνικό.

Μετά την κατάληψη ουσιαστικά, επί δεκατετράωρο, του γραφείου του υπουργού, ο κ. Κουρουμπλής δεν άντεξε άλλο την παρουσία του Δημάρχου και αφού έριξε μια ματιά στο χάρτη και επιβεβαίωσε ότι όντως το νησί  Σαν Τζώρτζης βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο και ότι δεν τον κοροϊδεύουν πάλι, υπέγραψε την απόφαση προσάρτησης.

Η προσάρτηση  του Σαν Τζώρτζη στον Σαρωνικό κόλπο, θα εορταστεί επισήμως την 1η Απριλίου 2017, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Άμεση παρέμβαση του Δημάρχου στον πόλεμο διεκδίκησης της νήσου Σαν Τζώρτζης”

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    καλο μηνα , ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!!!!!!!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.