Πρωτοβουλία του Εξ. Συλλόγου του Καταφυγιού για έναν καθαρό οικισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Καταφύγι Μάιος 2017

Αγαπητοί Οικιστές
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου, με την εκλογή του προγραμμάτισε την προώθηση λύσεων σε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον Οικισμό και μεταξύ αυτών είναι θέμα της καθαριότητας, όπως δεσμεύτηκε στην Γενική Συνέλευση των οικιστών στις 14/5/2017.
Στο ζήτημα αυτό θα παρέμβει με κάθε τρόπο, μέσο και κόστος, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση, αντιπροσωπευτική του πολιτισμού μας.
Παραθέτουμε παρακάτω κάποιες βασικές υποχρεώσεις ΟΛΩΝ των οικιστών.

1. Για τα ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ πρέπει να τοποθετούνται σε καλά κλεισμένες σακούλες, στους ΓΚΡΙ κάδους απορριμμάτων.

2. Για τα ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ και μόνο αυτά πρέπει να τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ κάδους.

3. Για τα ΦΥΤΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ (κλαδέματα – χόρτα), οι οικιστές που ΔΕΝ έχουν χώρο στον κήπο τους, έχουν υποχρέωση να τα τοποθετούν σε μεγάλες σακούλες (μαύρες) και να τις αφήνουν μέσα στους ΓΚΡΙ κάδους απορριμμάτων του Δήμου. Αν είναι γεμάτοι, δίπλα από αυτούς.
Οι οικιστές που έχουν χώρο στον κήπο τους, μπορούν να εγκαταστήσουν κομποστοποιητή, όπου θα συγκεντρώνουν έως 1200 λίτρα φυτικών υπολειμμάτων ετησίως, με τον οποίο θα εξοικονομήσουν χρήματα από την χρησιμοποίησή τους ως εδαφοβελτιωτικού υλικού, για τους κήπους τους. Μπορούν ακόμα να θάβουν σε έναν μεγάλο λάκκο, στην άκρη του οικοπέδου τους τα φυτικά υπολείμματα, έχοντας τα ίδια αποτελέσματα με τον κομποστοποιητή.
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν επιτρέπεται η απόθεση κλαδεμάτων και χόρτων έξω από τους κάδους στα σημεία συγκέντρωσης των απορριμμάτων, ή οπουδήποτε αλλού.

4. Για τα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ τους οπουδήποτε. Ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου δεν προβλέπει την περισυλλογή οικοδομικών υλικών.
Ο Σύλλογος εξασφάλισε συνεργασία με επαγγελματία, ασχολούμενο με χωματουργικά έργα (Γεώργιος Συρίγας τηλ. 6973805376), ο οποίος θα παραλαμβάνει τα οικοδομικά υλικά από τις κατοικίες, αντί του ποσού των δεκαπέντε ευρώ (15 €) ανά μισό κυβικό μέτρο μπάζων ή το αντίστοιχο περιεχόμενο μιας μπαγκαζιέρας. Τα υλικά πρέπει να είναι στις ειδικές σακούλες μπάζων (μπλε).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι πέντε ευρώ, δηλαδή να πληρώσουν μόνο δέκα ευρώ (10 €) ανά μισό κυβικό, αν μεταφέρουν οι ίδιοι τα μπάζα, πάντα μέσα σε σακούλες στις εγκαταστάσεις του κ. Συρίγα, στην οδό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 23 – 31 (πάροδος Λεωφόρου Κ. Καραμανλή) στην Ανάβυσσο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει επωνύμως, όσους οικιστές πετούν μπάζα ή χόρτα στους χώρους συγκομιδής των απορριμμάτων ή ανεξέλεγκτα σε άλλα σημεία του Οικισμού. Θα τους αναφέρει στα Κοινωνικά Δίκτυα και στον Δήμο για την επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 500 – 1.000 €.
Τέλος θα προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον τους.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για την καλή συνεργασία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για την αποκομιδή δομικών υλικών (μπάζων)

Γεώργιος ΣΥΡΙΓΑΣ
Τηλ. 6973805376
Διεύθυνση:
Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 23 – 31 (πάροδος Λεωφόρου Κ. Καραμανλή) Ανάβυσσος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.