Προβλήματα και λύσεις για τις αποχετεύσεις των Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων

Κάποτε τα Νοτιοανατολικά Προάστια δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα, ένας ωραίος τόπος για ψώνια, κολύμπι και νυχτερινή διασκέδαση, προσεγγίσιμος σε μισή ώρα με το λεωφορείο ή σε ένα τέταρτο με το Ι.Χ. μας. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν κάτι σαν μακρινό θέρετρο, ένας τόπος εξοχής που φάνταζε ειδυλλιακός και απλησίαστος για τους περισσότερους Αθηναίους. Ακόμα και ο Γέρακας, η Παλλήνη, η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Γλυφάδα που σήμερα είναι η καρδιά των Νοτιανατολικών Προαστίων, πριν από κάποια χρόνια δεν είχαν την οικιστική ανάπτυξη που έχουν σήμερα. Καθώς όμως η Αθήνα μεγάλωνε και ξέφευγε από τα στενά όρια του κέντρου, ενωνόταν όλο και περισσότερο με τα προάστιά της, και αυτό όχι πάντα επ’ ωφελεία των τελευταίων. Πολυκατοικίες άρχισαν να ορθώνονται, η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε,  πολεοδομικές και άλλες παρεμβάσεις είχαν (και εδώ) την τιμητική τους, ενώ γρήγορα τα Νοτιανατολικά  Προάστια γνώρισαν και προβλήματα που δεν είχαν συνηθίσει: τα αποφρακτικά προβλήματα.
Με την άναρχη δόμηση να μη λείπει και σε αυτό το κομμάτι της Αττικής, η υπερσυγκέντρωση πολλών Αθηναίων σε αυτές τις περιοχές, η φθορά του χρόνου και παράγοντες που έχουν να κάνουν με τη φύση και ειδικά το νερό άρχισαν να φθείρουν τις σωληνώσεις των αποχετευτικών δικτύων, παρ’ όλο που στα Νοτιανατολικά Προάστια τα κτίρια είναι κατά πολύ νεότερα από τον μέσον όρο των κτισμάτων της πρωτεύουσας και η οικονομική επιφάνεια μεγάλου ποσοστού των κατοίκων τους επιτρέπει να διαθέσουν χρήματα για να έχουν ό,τι καλύτερο από απόψεως οικοδομικών υλικών.
Εκεί όμως όπου υπάρχει το πρόβλημα, εκεί βρίσκεται και η λύση. Σήμερα υπάρχουν στα Νοτιοανατολικά Προάστια , τόσο σε κεντρικές συνοικίες όσο και σε πιο απομακρυσμένες, εταιρείες αποφράξεων  που δίνουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, με την τοπική κατανομή των επιχειρήσεων να είναι τέτοια που να επιτρέπει την εύκολη προσέγγιση στο μέρος που υποδείχθηκε από τον πελάτη.
Με εναλλασσόμενες βάρδιες, σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων και αντλιοφόρων, 24ωρη κάλυψη και πολύχρονη εμπειρία, οι εταιρείες αποφράξεων βρίσκονται αμέσως στο πλευρό του πελάτη και τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση, ενώ σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων είναι εκεί για να βοηθήσουν τον πολίτη, όταν οι κρατικές δομές δεν αρκούν.
Όπως έχουμε δει πολλές φορές στις ειδήσεις, σε περιπτώσεις νεροποντής τα Νοτιοανατολικά Προάστια  πλήττονται άμεσα και η Πυροσβεστική δεν μπορεί να είναι παντού, οπότε οι εταιρείες αποφράξεων βοηθούν όσο μπορούν την κατάσταση απελευθερώνοντας δρόμους, ξεβουλώνοντας τα ρείθρα των πεζοδρομίων, απομακρύνοντας φερτά υλικά από τα φρεάτια και τραβώντας νερά από πλημμυρισμένα διαμερίσματα. Και τις περισσότερες φορές το κάνουν χωρίς να έχουν καν… εργοδότη, από γνήσιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Είτε πρόκειται λοιπόν για ακραίες καταστάσεις είτε για την καθημερινότητά μας, που μπορεί να την απασχολεί το βούλωμα ενός σωλήνα, οι εταιρείες αποφράξεων αποτελούν μια σίγουρη επιλογή για όσους διαμένουν στα όμορφα Νοτιοανατολικά Προάστια.
Έχοντας μειώσει το κόστος των εργασιών και με μεγάλο επαγγελματισμό, οι ειδικοί καταφέρνουν να μην αφήσουν ακάλυπτο κανέναν άνθρωπο που ζητάει τη βοήθειά τους, προσθέτοντας αίγλη και κύρος σε έναν κλάδο που μπορεί να μην είναι ο πιο αναγνωρίσιμος και ο πιο καταξιωμένος, αλλά δεν θα θέλαμε να φανταστούμε ούτε για μια στιγμή τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε… 

 

Περαιτέρω ενημέρωση:  Αpofraxeis4u – Αποφράξεις Νοτιοανατολικής Αττικής                         


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.