Μιχάλης Κορωναίος: Ένας ιδανικός υποψήφιος στον συνδυασμό του Γιώργου Σωφρόνη

Η 2η θητεία του Γιώργου Σωφρόνη στον Δήμο Σαρωνικού πρέπει θα έχει ως στόχο την ολοκλήρωση έργων που προγραμματίστηκαν και χρειάστηκαν χρόνο για να ωριμάσουν. Η προηγούμενη θητεία απέδειξε ότι κάποιοι σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του, με μόνο γνώμονα την “δημοτικότητά” τους, ήταν ανεπαρκείς και με ευτελή κίνητρα. Αυτό επιβεβαιώθηκε την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων. Σ΄ αυτή τη χρονική στιγμή απαιτείται η παρουσία στο επιτελείο του Γιώργου Σωφρόνη, ανθρώπων με πολλές γνώσεις, μεγάλη εμπειρία, ευθύνη, τιμιότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα. Και ο Μιχάλης Κορωναίος, είναι αυτό ακριβώς, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το βιογραφικό του είναι εγγύηση για το έργο που θα επιτελέσει.

Ο Μιχάλης Κορωναίος υπήρξε Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Έχει υπηρετήσει επί 27 έτη σε διευθυντικές θέσεις & θέσεις διοίκησης της Πολ. Αεροπορίας και του ΝΑΤΟ (3,5 χρόνια). Διαθέτει 12ετή εμπειρία ως σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και ως Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Στον τομέα των εξειδικεύσεων Επιχειρηματική Ανάπτυξη – Διαχείριση Προγραμμάτων – Έργων – Διαχείριση Εφοδιαστικής δραστηριότητας – Μεγάλη εμπειρία σχετικά με την ανάπτυξη, την προμήθεια και την συντήρηση αεροσκαφών, πυραυλικών συστημάτων, επιγείων συστημάτων αεράμυνας. Πτυχιούχος της Σχολής Ικάρων τμήμα Μηχανικών-Ηλεκτρονικών (ΣΜΑ) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαθηματικό τμήμα (*)

Γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και είναι έγγαμος με την Φανή Κορωναίου και έχει δύο κόρες. Κατοικεί μόνιμα στα Καλύβια από το 2003.


Αττικός Παρατηρητής: Έχετε γνώση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου, τι θα πρέπει να αποφευχθεί; Υπάρχει κάποιο διακύβευμα σ΄ αυτές τις εκλογές στον Σαρωνικό;


Μιχάλης Κορωναίος: Κατοικώ στο Λαγονήσι από το 2003. Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τις ενέργειες που έχουν γίνει, ή που θα έπρεπε να γίνουν για την αντιμετώπισή τους.

Πολλά έργα υποδομής (πχ αποχετευτικό, χωροταξικό, οδοποιία, συγκοινωνίες, ηλεκτροφωτισμός κλπ) έχουν καθυστερήσει για πάρα πολλά χρόνια. Σε πολλά από αυτά έχουν δοθεί λύσεις από την τρέχουσα διοίκηση του Δήμου, πλην όμως η αντίδραση η εκπορευόμενη από έλλειψη ενημέρωσης, ανικανότητα, ψεύδη και παρωχημένες ιδεοληψίες ενέχει τον κίνδυνο αναβολής ή κατάργησης προγραμμάτων, που βρίσκονται στο στάδιο σχεδίασης, από τον υποψήφιο Δήμαρχο κο Φιλίππου και νυν αντιπεριφεριάρχη της κας Δούρου, σε περίπτωση που αναλάβει την διοίκηση του Δήμου.


Αττικός Παρατηρητής: Οι πολίτες ψηφίζουν κομματικά ή αυτοδιοικητικά σ΄ αυτές τις εκλογές και πόσο σωστό είναι να υπάρχει ταύτιση των υποψηφίων με κάποιο κόμμα;


Μιχάλης Κορωναίος: Οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν με μόνο κριτήριο την ικανότητα και τις δυνατότητες των υποψηφίων να διαχειριστούν τα σοβαρά και φλέγοντα θέματα/προβλήματα του Δήμου μας. Πλην όμως η κομματική τοποθέτηση του κάθε υποψηφίου δεικνύει την ιδεολογία του, η οποία επηρεάζει άμεσα την ικανότητα και τις δυνατότητες λήψης επωφελών για τους πολίτες αποφάσεων, αλλά και την ταχεία και σωστή εκτέλεση των διαφόρων έργων.

Είναι προφανές ότι υποψήφιοι, λάτρεις της ασφυκτικής κρατικής παρέμβασης και απολύτου ελέγχου της οικονομίας, αδυνατούν να προσφέρουν το παραμικρό στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Αν ξαναδιοικήσει ο κος Φιλίππου και οι συνεργάτες του, θα πρέπει να ξεχάσουμε για τα επόμενα 4 χρόνια τα έργα υποδομής, την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για την δημιουργία επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας, πλούτο στον Δήμο μας.    


Αττικός Παρατηρητής: Υπάρχει ταύτιση των επιδιώξεων των κατοίκων των Καλυβίων και των κατοίκων του Παραλιακού μετώπου (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Φώκαια) ή αντιπαλότητα;


Μιχάλης Κορωναίος: Η καταγωγή, η κουλτούρα και η νοοτροπία της πλειονότητας των κατοίκων του χωρίου των Καλυβίων διαφέρει κατά πολύ από τους κατοίκους του Παραλιακού μετώπου. Ουσιαστικά το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από μια ποικιλία ανθρώπων, που μετακινήθηκαν από Αθήνα – Πειραιά αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης η Ανάβυσσος και η Παλ. Φώκαια από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Εδώ δεν υπάρχει η έννοια της «φαμίλιας» του «σογιού» ή της κοινής καταγωγής. Η μόνη λογική που τους διακατέχει είναι η αναβάθμιση του τόπου και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων του, που αποτελούν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Σαρωνικού. ΔΕΝ έχουν την λογική των κατοίκων των Καλυβίων: πχ. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι οπωσδήποτε από τα Καλύβια, ούτε γράφουν στους τοίχους (με βέλος που δείχνει προς Λαγονήσι) την ειρωνική λέξη «Γκλαμουριά», ή εμμένουν πεισματικά να λένε το Λαγονήσι «Παραλία Καλυβίων» νομίζοντας ότι τα Καλύβια είναι το κέντρο του κόσμου.    


Αττικός Παρατηρητής: Ποιες είναι σήμερα οι βασικές ανάγκες των πολιτών του Σαρωνικού;


Μιχάλης Κορωναίος: Παρά το γεγονός ότι η Χώρα μας αντιμετωπίζει ποικιλία σοβαρότατων προβλημάτων, σε τοπικό επίπεδο οι δυνατότητες επέμβασης και αντιμετώπισης αφορά κυρίως το οικονομικό πρόβλημα, που ταλανίζει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Η ανεύρεση εργασίας από τους ανέργους και η επίτευξη ενός αξιοπρεπούς μισθού/μεροκάματου είναι η βασική προτεραιότητα των συμπολιτών μας. Η καταπολέμηση της ανεργίας, παράλληλα με τα έργα υποδομής που εκκρεμούν, θα αντιμετωπιστεί με την έντονη και υγιή Ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει πολλές νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.


Αττικός Παρατηρητής: Ποιο είναι το δικό σας όραμα ως υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος. Ποια είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν εσάς ιδιαίτερα, εφόσον εκλεγείτε;

Μιχάλης Κορωναίος:

Περαιτέρω εξορθολογισμός των λειτουργιών του Δήμου με σκοπό την περιστολή δαπανών.

Η κατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων και της εν γένει καθαριότητας του Δήμου με σκοπό την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες και περιστολή του κόστους.

Δημιουργία υποδομών που βοηθούν την ανάπτυξη (ολοκλήρωση χωροταξικού, υλοποίηση αποχετευτικού, οδοποιία, μαρίνες κλπ)

Εκτέλεση έργων, που θα προσφέρουν οικονομική ευμάρεια στον Δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες του.

Αττικός Παρατηρητής: Ευχαριστούμε πολύ

(*) Επιπρόσθετες Εκπαιδεύσεις-Εξειδικεύσεις του Μιχάλη Κορωναίου

  • Συστήματα Αεράμυνας – 6 μήνες – Ελλάδα (1977)
  • Σχολή Πολέμου Πολ. Αεροπορίας – 6 μήνες – Ελλάδα (1983)
  • Συστήματα Αεράμυνας – 12 μήνες – California/USA (1984)
  • Επαγγελματική εκπαίδευση στις λειτουργίες Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ – Γερμανία – 1993
  • Σειρά εκτεταμένων Σεμιναρίων για την λειτουργία και συντήρηση των αεροσκαφών και των επιχειρησιακών προγραμμάτων (operational software) των αεροσκαφών AWACS – Γερμανία/Geilenkirchen – 1993
  • Σεμινάριο για Συστηματικό Έλεγχο του Software – Frost & Sullivan Μόναχο/Γερμανία – 1994
  • Διαχείριση Ολικής Ποιότητας για την παραγωγή και συντήρηση του Software – Etnoteam/Γερμανία – 1994
  • Σεμινάριο για την Επιβεβαίωση της Ολικής Ποιότητας του Software – DISA (Defense Information Systems Agency)/US Defense Department, Geilenkirchen GERMANY – 1994

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.