Κινητοποιήσεις καλούνται να οργανώσουν οι Σύλλογοι Γονέων Σαρωνικού για την τραγική κατάσταση στα σχολεία

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, η συζήτηση – συνάντηση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού.

Εκδήλωση Ένωσης Γονέων 23-9-15Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, πλειάδα Διευθυντών σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστές από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών “ Κ. Σωτηρίου”, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και εκατοντάδες γονείς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χάρης Κυνηγαλάκης, παρουσίασε, στους παρευρισκομένους, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας στο Δήμο μας. Ελλείψεις δεκάδων εκπαιδευτικών από τα σχολεία, οι πιστώσεις από το Υπουργείο προς το Δήμο να μην ξεπερνούν το ποσό των 1.928,57 ευρώ ανά σχολική μονάδα, για κτιριακές συντηρήσεις και επισκευές , αγορές γραφικής ύλης, θέρμανση, καθαρίστριες, καθαριότητα, σχολικούς τροχονόμους κλπ, για όλη τη σχολική χρονιά !!! Επιπλέον η καθυστέρηση της 3ης και 4ης δόσης (αφορά δαπάνες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς) για τις Σχολικές Επιτροπές να δημιουργεί έμφραγμα στις σχολικές Μονάδες. 
Το αποτέλεσμα είναι το πλείστο των σχολείων να υπολειτουργούν. 
Επισημαίνουμε ότι, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σωφρόνης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Τσαλικίδης, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι Συνδικαλιστές εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών, με τοποθετήσεις τους τάχθηκαν στο πλευρό του Δ.Σ. της Ένωσης, στηρίζοντας οποιαδήποτε ενέργεια ή κινητοποίηση του που θα αποφασίσει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης – συνάντησης απεφάσισε τα παρακάτω :
1. Να προτείνει στα μέλη της, Συλλόγους Γονέων να πραγματοποιήσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους, έτσι ώστε να τους ενημερώσουν για τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και να προταθούν ενέργειες και κινητοποιήσεις προς την Ένωση
2. Να μεταβεί, σε άμεσο χρόνο, το Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με γονείς στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό.
3. Να επιδώσει Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση στον Υπουργό Παιδείας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.